Välj en sida

Manfred Björkquists allé 16C

Sigtuna 12 500 000 kr Acceptpris

Modern harmoni

Fantastiskt vackert boende med modern planlösning och påkostade materialval. Detta hus är för er som letar efter något alldeles extra. Stora härliga sällskapsytor som låter dig inspireras till såväl lugna hemmakvällar som större bjudningar. Öppen spis på bägge våningsplanen. Husets flera terrasser gör att du alltid har sol och vacker sjöutsikt.


Interiör

Antal rum: 6 varav 4 sovrum

Övre planet disponerar vardagsrum i öppen planlösning mot matplats och kök samt master bedroom med duschrum och walk in closet en suite. Nyligen vitlaserad ekparkett med vattenburen golvvärme för komfort och ett vackert synintryck. Denna del av huset är byggt särskilt för trevliga sammankomster av alla tänkbara slag.

Eftersom huset är byggt i souterrain ligger vardagsrummet på andra våningen. Våningsplanen knyts ihop via ett elegant trapphus med trappsteg i Carraramarmor och infälld belysning. När ni kliver in i vardagsrummet möts ni av den enorma platsmurade öppna spisen signerad Eddie Eriksson. Spisen har en systerpjäs på entréplanet med samma upphovsman vilket ger en känsla av sammanhang genom huset.
Vardagsrummet har en öppen planlösning som binder ihop sociala ytor med matsalsdel och kök. Mitt i rummet har du en imponerande takhöjd på cirka 4,5 meter vilket utnyttjas till fullo med hjälp av extra stora liggande fönster vid de högsta punkterna. I taket finns även fyra infällda högtalare av märket Sonos samt fyra downlights. För den som vill ha något lite extra sitter här en krok vid ett eluttag för en ljuskrona eller lampa av det större slaget.

Stora fönsterpartier och flera glasdörrar ger tillsammans ett massivt ljusinsläpp in i vardagsrum och kök. Två dubbeldörrar leder ut till den stora terrassen som går i vinkel runt huset.
I direkt anslutning till vardagsrum och köksavdelning finns ett utrymme som gjort för matplats. Här är det normal takhöjd vilket ger en mer ombonad känsla för ökad trivsel. Två stora fönsterpartier bjuder middagsgästerna på en härlig utsikt.
Platsen tillåter stort möblemang för den som önskar.
Utanför vardagsrummet ligger huvudterrassen. Den går i vinkel runt två av husets sidor och sträcker sig längs med större delen av husets baksida. Gott om utrymme att röra sig på och om man öppnar upp dubbeldörrarna in till vardagsrummet får man en naturlig övergång från inomhus till utomhus som gör att vardagsrummet känns ännu större. Från den terrassen går en spiraltrappa ner till gräsmattan och en upp till takterrassen. Här uppe har du en underbar utsikt över fjärden och närområdet. Sol hela dagen och plats för en trevlig loungemöbel såväl som solsängar.

Resterande del av vardagsrummet utgörs av det stilrena köket med vita köksluckor och bänkskivor av Carraramarmor. Köket består av en arbetsbänk samt en generös köksö i vilken det finns en extra stor induktionshäll (Siemens) samt en höj- och sänkbar kolfilterfläkt (Thermex). Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt fasettkakel cirka 50 cm upp på väggen. Invid arbetsbänken finns en microvågsugn och en varmluftsugn (Siemens) i behändig arbetshöjd. Fransk porslinsho av märket Shaws Classic och en blandare av Horus France. Integrerad kyl och frys (AEG). Fransk vinkyl (Avintage) med belysning. Integrerad diskmaskin (Siemens). Alla vitvaror utom diskmaskinen (2016) och hällen är från 2013.
På golvet ligger klinkerplattor från Marrakech Design och i taket sitter infällda downlights vilket ger en trevlig belysning och atmosfär i hela köket.

I entrén möts du av husets första öppna spis och en rymlig entréhall med stora klinkerplattor med vattenburen golvvärme under. Resterande del av entréhallen har samma ekparkett som övriga rum.
Gott om plats för förvaring bakom draperierna.
Souterrainplanet har tre sovrum, ett allrum med öppen spis och ett duschrum med WC samt en tvättstuga med tillhörande förrådsdel.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med souterrainvåning
Boarea: 225 kvm
Byggnadsår: 2013
Kommentar till byggnadsår: Befriad från fastighetsavgift till 2028
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Lättbetong
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Tak: Papp
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: FTX
Övrigt om byggnaden: 2020 Slipning och lasering av alla golv
2019 Byggnation av kallförråd under terrassen

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Ja
Datum: 2014-04-10
Energikonsumtion: 43 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 12 500 000 kr Acceptpris
Taxeringsvärde: 8 780 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 5 800 000 kr
Värdeår: 2013
Summa inteckningar: 6 753 000 kr
Driftkostnad: 41 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 800 kr
  • Försäkring: 11 000 kr
  • Renhållning: 2 200 kr
  • Hushållsström: 24 000 kr
  • Sotning: 300 kr
  • Vägsamfällighetsavgift: 1 500 kr

I elkostnaden ingår uppvärmning.

Tomt

Tomtarea: 518 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Parkering: Uppfart för två bilar. Elstolpe för laddning.

Närområde

Allmänt: Området Ropsten i Sigtuna ligger i Stora gatans förlängning ca. 20 minuters promenad från stadskärnan. Antingen så går man raka spåret på den nyligen breddade trottoaren eller så väljer man den mer natursköna strandpromenaden som följer Mälarens vatten. Det är ett mycket vackert och lugnt villaområde med nära till skolor och idrottsanläggning.
I närheten ligger även det, under somrarna, mycket populära Sjudargårdsbadet. För den som gillar naturen är vackra skogspromenader nära till hands.
Närservice: Sigtuna har flera mycket bra skolor, där inräknat Sigtunaskolan Humanistiska läroverk som erbjuder skolgång för årskurs 7-9 samt gymnasium.
Matbutiker, restauranger och diversehandel finns samlat på Stora gatan.
Kommunikation: Buss 575 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.
Övrigt: Prästängshallen ligger mycket nära Ropsten och erbjuder tennis med fina inomhusbanor, bollsporter (ute och inne) samt utomhusgym.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Andel i samfällighet/GA:
Gemensamhetsanläggning Sigtuna Aludden GA:3 och GA:7 avser avloppsledningar.

Gemensamhetsanläggning Sigtuna Aludden GA:8 avser avloppsledning med tillhörande anordningar.

Gemensamhetsanläggning Sigtuna Aludden GA:4 avser utfartsvägen för de fyra ägarlägenheterna, de fyra bakomliggande tornhusen samt rektorsvillan.

Gemensamhetsanläggning Sigtuna Aludden GA:9 avser utfartsväg, gångväg och vattenledningar med tillhörande anordningar.

Last & Förmån, Officialservitut: Avlopp, 0191-08/59

Karta