Välj en sida

Holmgårdsvägen 7

Sigtuna 11 995 000 kr utgångspris

Sjöutsikt och grönska

Ett varmt, vackert hem på höjden av attraktiva Munkholmen i Sigtuna. Med sin fantastiska utsikt, generösa ytor samt smakfulla inredning överraskar det dig som besökare. Mycket välskött trädgård med flera uteplatser, omgärdad av allmänning och endast en granne i tomtgräns. Huset har flera sovrum och ett hemmakontor samt underbara sällskapsytor. Stora panoramafönster mot trädgården och sjöutsikt från kök och sovrum. Vacker kakelugn uppförd av Sigtunaprofilen Eddie Eriksson.

Mycket nära till badstrand och naturområden. En promenad längs strandpromenaden tar dig ner till Stora gatan med allt vad den har att erbjuda i form av restauranger, butiker, biograf etc. Med en gammal stadskärna belägen vid Mälaren och omgärdad av skog, är Sigtuna en stad att trivas i. Bra grundskola och gymnasium finns på cykel- eller bussavstånd, eller varför inte skridskoavstånd på vintern.

Välkomna att kontakta mäklaren för att boka en privat visning.

Interiör

Antal rum: 8 varav 4 sovrum


Detta drömhus på toppen av prestigefyllda Munkholmen i Sigtuna erbjuder ett sagolikt boende i naturskön miljö. Nära till kvällsdoppet vid Munkholmsbadet och lugna trygga gator för barnen att springa fritt på. En idyllisk plats med god gemenskap.

Husets hjärta brukar man säga är köket, men i det här fallet skulle jag vilja påstå att det är vardagsrummet. Två enorma panoramafönster mot trädgården och ett vackert vitpigmenterat bokgolv skapar stora öppna, ljusa, ytor och ger i kombination med ett ryggåstak ett mycket exklusivt intryck. En klassisk, vit kakelugn med mässingsdetaljer står i förgrunden till det stora rummet. Här ser jag framför mig en traditionell jul med en sprakande eld och en enorm julgran. Taket i vardagsrummet är vitmålat och väggarna är klädda i linnetapet från Kinnasand.

Från allrummet till köket. Ett Kvänumkök i ek med extra djup (70 cm) bänkskiva i slipad granit. Ett sobert stänkskydd i glas och fiskbensparkett på golvet. Vid burspråket har du en naturlig matplats som förgyller måltiderna med en vacker sjöutsikt mot Sigtunafjärdens inlopp. Ett matchande vitrinskåp med samma granitbänkskiva ingår också. Kyl och frys i ett side by side med ismaskin. Från köket når man en trädäckad altan med vacker utsikt.

Många av trösklarna i huset kommer från en ek som en gång i tiden stod på tomten.
Övre plan har en sovavdelning med tre rum och ett duschrum. Ekparkett i de två mindre och sisalmatta i master bedroom. Det stora sovrummet har Sandbergstapet på väggen, nya garderober med skjutdörrar samt en dörr ut till vädringsbalkongen med sjöutsikt och som löper längs med husets framsida.
Duschrummet har spanskt handgjort kakel på väggarna och granitgolv med elvärme. Handfatet är av märket Duravit och detaljer från Vola samt kran formgiven av Philippe Starck. Ett långsmalt panoramafönster släpper in höstsolen.

Huset är byggt i souterrain med en stor, välkomnande entréhall. I direkt anslutning ligger ett väl tilltaget sovrum med klädkammare. På motsatt sida finner du ett allrum och bortom det ett hemmakontor. En smart planlösning erbjuder många sovrum och flera stora sällskapsytor för familjen att umgås på.
Innanför entréhallen finns ett stort mellanutrymme med goda förvaringsmöjligheter. Fortsätt förbi så når du ytterligare ett litet allrum med charmig fransk terrakotta på golvet. Här kan man också se den blottlagda balken i taket som vittnar om ursprungsbostaden från 1948. Allrummet tjänar även som groventré, perfekt för leriga barn och blöta hundar.

Från allrummet har du tillgång till en WC, dusch, bastu och badkar. Du når även den rymliga tvättstugan med marmorgolv, stora ekbänkskivor och bra förvaringsutrymmen.
Huset är uppvärmt med bergvärme och under terrakottaklinkern på souterrainplanet har du vattenburen golvvärme som gör det riktigt mysigt att gå på. En öppen trappa, prydd med spansk terrakotta och med handgjord ledstång i smidesjärn för dig upp till nästa våningsplan.

Huset är genomgående mycket välskött, likaså den stora tillhörande trädgården. Vacker lättskött trädgård med bevattning från egen brunn (tre tappställen) och robotgräsklippare som ingår. Trädgården är mycket privat med endast en granne i tomtgräns. Trädgården har flera uteplatser varav en vackert stenlagd, rund uteplats med morgonsol.
Muren utmed gatan utgörs av rännstensblock från Stockholmsgator och trappan upp till entrén är stenlagd. En fin buxbomshäck ger trädgården en grön look även vintertid. I trädgården växer mycket lavendel, hortensia, klematis och två perukbuskar, som kontrasterar vackert med berg i dagen och gräsmattan. En murad utegrill i anslutning till uteplatsen förgyller sommarkvällarna. På tomten finns vedbod, redskapsbod och flaggstång.

Sammanfattningsvis ett påkostat, renoverat hus med många vackra detaljer. Familjen som har bott här har 35 lyckliga år bakom sig med många varma minnen. Vi gratulerar den familj som får överta denna pärla till hem.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla med souterrainvåning
Boarea: 218 kvm
Biarea: 41 kvm
Byggnadsår: 1948
Kommentar till byggnadsår: Tillbyggt -86 och -99
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel och puts
Fönster: 3-glas ISO (enstaka 2-glas i biutrymme)
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Aluzink
Grundmur: Lecablock
Tak: Aluzink
Grundläggning: Souterrainplan
Uppvärmning: Bergvärme och kakelugn
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden: 1986-2015 Har all el byts ut succesivt
1992 Uppfördes garage.
1993 Grävdes källardelen ut under originaldel.
1994 Installation av kakelugn.
Utfördes dränering och isolering/fuktskydd kring husets grundmurar.
1998 Anslöts huset till kommunalt vatten.
1998-1999 Inredning av källare, tvättstuga, pannrum, WC/dusch, installation av pelletspanna, allrum/kapprum,
vattenburen golvvärme.
2002 WC/dusch uppe renoverades.
2003 Uppfördes bastu.
2004 Köksrenovering.
2007 Terrassering av tomtmark.
2012 Installation av mekanisk frånluftsfläkt (1985-del har FTX- ventilation, ej driftsatt).
2013 Nytt tak på garage.
Byte av fasadpanel och målning entrésidan.
Uppfördes balkong.
2015 Installation av bergvärmepump.
Nytt tak på huvudhuset, dubbel falsad plåt ovan råspont och takpapp.
2016 Nya högfönster i vardagsrum.
2017 Nya fönster i kök/burspråk.
2018 Byte av fasadpanel och målning på övriga huset.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Ja
Datum: 2020-10-19
Energikonsumtion: 41 kWh/m2 år.
Primärenergital: 75

Ekonomi

Pris: 11 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 5 151 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 3 283 000 kr
Värdeår: 1978
Summa inteckningar: 3 240 000 kr
Driftkostnad: 35 567 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 431 kr
  • Försäkring: 7 374 kr
  • Renhållning: 1 312 kr
  • Hushållsström: 23 200 kr
  • Sotning: 250 kr

I elkostnader ingår uppvärmningskostnaden.

Tomt

Tomtarea: 1426 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Parkering: Vinterbonat dubbelgarage med värme via kulvert från bostadsdelen. Detta är ett garage för den motorintresserade. Här kan du lyfta ut bilens motor med hjälp av traversen som löper över hela rummet. Garaget har även vatten indraget, golvbrunn samt en förrådsdel på vinden. Entrésidan har idag fönster, dörr och en port, vilket enkelt kan modifieras. Självklart finns trefasuttag.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Förmån: Officialservitut Väg, 01-SAO-150.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-SAO-90.1
Förmån: Officialservitut Väg, 01-SAO-90.2
Planbestämmelser: Byggnadsplan Ändring Av Dp Ändring Av Dp

Karta