Välj en sida

Germunds väg 5

Sigtuna 10 950 000 kr utgångspris

Renoverad, stilren & modern familjevilla med pool och trädäck i sydvästläge.

I anslutning till ett av de mest eftertraktade områdena i Sigtuna återfinns denna underbara familjevilla om totalt 190 + 105 m². Villan disponeras i två plan samt inredd källare i full takhöjd. Villan kommer att överraska dig med en härlig känsla både interiört och exteriört. Villan som totalrenoverades 2019/2020 karaktäriseras av påkostade materialval och härligt ljus tack vare ljusa vackra golv och stora glaspartier som även ger fantastisk utblick över poolen och trädgården. Interiört bjuds generösa sällskapsytor, 4 sovrum, varav ett med walk-in-closet, två badrum, kök, matsal och vardagsrum i öppen planlösning. Källarplan med allrum/hobbyrum, mat/vinkällare, rymlig tvättstuga med dusch & bastu, förvaringsytor samt separat entré som ger möjlighet till uthyrning, boende för barnflicka eller kanske ett bra utrymme för familjens ungdomar. Uteplatsen är placerad med utsikt mot den soldränkta trädäcket med pool i söderläge. Trädäcket rymmer både matplats och loungedel. På den tilltagna, plana och insynskyddande trädgården om 1367 m² finns bra med utrymme för planteringar & lek för barnen. Promenadavstånd till det trevliga Munkholmsbadet och Tilskogens magiska stigar. Enkla kommunikationer med buss eller cykel till skolor.

Välkommen till ett hem med internationell stil och klass där varje detalj har valts med omsorg och eftertanke för ett bekvämt och härligt boende.

Interiör

Antal rum: 9 varav 4-6 sovrum
Du välkomnas in i en hall med sobert klinkergolv från Italienska Marazzi i grått, som tar dig vidare in mot inbjudande umgängesytor och ett generöst kök. Köket är den givna samlingsplatsen med matsal och vardagsrum i direkt anslutning, golven med fiskbensparkett ramar in helheten och ger ett inbjudande intryck av genuint hantverk & kvalitet. Iögonfallande är den stora köksön utav högklassig kvartskomposit, denna i samspel med de svarta köksluckorna ger er ett kök som är både modernt och exklusivt. Vitvarorna bestående av fullhöjds kyl och frys (2019), diskmaskin (2020) är från Siemens, den praktfulla spisen, ugnen & fläkten från Smeg (90 cm) & den svarta diskhon i granitkeramik installerades 2019. Vidare in på markplan finnes ett badrum utöver det vanliga, med stora, exklusiva kakelplattor från Emil Ceramiqa i Italien som är i perfekt samspel med svarta detaljer i kommod och badrumsskåp från lyxiga märket Noro. Badrummet är rymligt nog för både en härlig hörndusch och ett ståtligt badkar (Svedbergs Tapwell), helheten av rummet andas hotell och flärd. Utöver kök, matsal & vardagsrum som sociala ytor finns även två sovrum (ett används idag som lekrum) med enstavsparkett.

Från hallen tar dig en snygg, vitmålad trappa med vitmålade plansteg dig upp mot övre våningen.

När du når övervåningen möts du av ett inbjudande allrum som har två takfönster med värmeabsorberande film, som tar dig direkt till samtliga ytor på detta plan. Golven består enhetligt utav enstavsparket, vilket ger ett ordnat intryck. Idag finns det två sovrum, men det större kan med fördel uppdelas i två. Badrummet på detta plan är omsorgsfullt renoverat i heltäckande calcatta-marmor från Indien och är lika stilrent renoverat som resten av hemmet. Ett takfönster i detta badrum med WC & kommod, ger ett naturligt ljusinsläpp för att belysa alla smakfulla detaljer optimalt.

Genom glaspartiet i hallen syns den vita stilrena trappan som leder ner till en renoverad källare med full takhöjd. Källarplanet är totalrenoverat, fräscht och helt fritt från fukt. Här finns hur mycket förrådsutrymme som helst. Detta plan innefattar helt nyrenoverad tvättstuga med nya vitvaror från Siemens (2020) och är av den senaste modell IQ700 med WIFI-styrning , bastu, dusch och WC. Allt i samma stiliga och moderna stil som resten av huset. Hela källarplanen har stora, exklusiva kakelplattor från Italien samt enstavsparkett i sovrum & allrum samt att bastun har en panel i asp är från märket Kärnsund visar på vilken kvalité detta hus besitter. Husets källare har även en egen vinkällare, kök och privat gästrumsavdelning med egen ingång, vilket möjliggör eventuell uthyrning eller ge lite plats för familjens unga vuxna. Betongbjälklaget hindrar alla ljud från att nå övervåningen.

Samtliga fönster är nya 3-glas och kommer från tyska Gealan. Under 2020 så installerades en ny elcentral från ABB.

1994 Tillbyggnad 23 m² vardagsrum, burspråk med spotlights i matsalen och farstukvist
1995 Renovering av badrummet på entréplanet
2005 Renovering av tvättstuga, dusch och bastu i källarplanet
2006 Renovering av garaget med nytt sadeltak, in- och utvändig ommålning, förstärkning av carport och
nytt fönster mot väster
2010 Takomläggning med ny takduk, läkt, pannor och hängrännor
Installation av motorstyrda markiser
2011 Ny bergvärmeanläggning med separat varmvattenberedare
2014 Indragning av fiber
2015 Omdränering med isodrän och allt organiskt material i källarplanet avlägsnades
Installation av nya radiatorer på entré- och källarplanet.
2017 Ny pool och förstorad altan
2017 Ny eldragning till kök och badrum på entréplanet
2017 Nya eluttag samt dimmers på övervåningen
2019 Tilläggsisolering och ny fasad på huvudbyggnad och garage samt ny ytterbelysning
2019/2020 Genomgående renovering av samtliga golv, väggar, tak med spotlight, badrum, kök, tvättstuga & källare. Vid renoveringen av det stora badrummet installeras en kanalfläkt.
2020 Nya vitvaror
2020 Nya fönster 3-glas
2020 Ny liner till poolen
2020 Ny elcentral
2020 Ny häck av tujor kring tomtgräns

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med källare
Boarea: 190 kvm
Biarea: 105 kvm
Byggnadsår: 1971
Kommentar till byggnadsår: Ombyggt 1994
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad utanpå kalksandsten
Fönster: 3-glas ISO
Bjälklag: Betong och trä
Utvändigt plåtarbete: Galvaniserad målad plåt
Grundmur: Lecablock
Tak: Betongpannor (nytt 2010) och plåt på tillbyggnad
Grundläggning: Grundsula
Uppvärmning: Bergvärme installerad 2011 (Bosch)
Ventilation: Självdrag / frånluft
Övriga byggnader: Varmbonat enbilsgarage med sadeltak och vidbyggd carport med plats för vedförråd. Fjärrstyrd port. Vidare finns uppställningsplats för ytterligare två bilar på den plattlagda uppfarten. Bakom garaget finns en friggebod och en lekstuga.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Ja
Datum: 2015-01-10
Energikonsumtion: 46 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris: 10 950 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 4 443 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 2 788 000 kr
Värdeår: 1974
Summa inteckningar: 5 087 500 kr
Driftkostnad: 38 960 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 196 kr
  • Försäkring: 10 824 kr
  • Renhållning: 1 240 kr
  • Hushållsström: 20 500 kr
  • Sotning: 200 kr

Elkostnaden avser såväl uppvärmning och hushållsel som uppvärmning av poolen.

Tomt

Tomtarea: 1367 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Övrigt: Stor plan solig hörntomt med gräsmatta och uppvuxen insynsskyddande amerikansk haggtornshäck. Ny 4x8 m pool omgiven av ett stort trädäck med infälld belysning. Poolen har levererats och installerats av Folkpool 2017 med ny linern från 2020. Pumphuset har lagts nära gatan för att förenkla backspolning samt för att säkerställa att eventuella ljud från pumpen inte hörs från huset. Ny el är dragen till poolen samt de flera eluttag som finns runt altanen. Flaggstång för de stora högtiderna.

Närområde

Allmänt: Södertil är ett villområde som byggdes på 60- och 70-talet. Majoriteten av fastigheterna har stora tomter med uppvuxen vegetation. Området har genomgått ett generationsskifte och bebos nu jämt fördelat av äldre och barnfamiljer. Nära till strövområden i Tilskogen med bär och svampplockning. I Södertil finns skola och förskola. På Munkholmen och i TIlskogen finns badstränder för varma sommardagar.

Granne med Södertil ligger Munkholmen som ursprungligen var ett populärt sommarstugeområde men under årens lopp har de små stugorna en efter en bytts ut till vackra påkostande villor. Detta mycket tack vare sitt vackra läge och fridfulla omgivning. Idag ligger några av Sigtunas finaste hus här. Runt Munkholmen går en bilväg som även är ett populärt promenadstråk.
Närservice: På Sigtunas butiksgata hittar du allt du kan behöva i vardagen. Matbutik, cafeér, restauranger, hårfrisörer, systembolag, vårdcentral, tandläkare & inredningsbutik, klädbutiker och såklart stadens mysiga biograf Gröna Ladan.
Kommunikation: Buss 570 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.
Övrigt: I Sigtuna finns ett stort utbud av skolor för alla åldrar. Den mycket populära och välrenommerade gymnasieskolan SSHL (Sigtuna Skolan Humanistiska Läroverk) nås enkelt via buss eller cykel. Du tar dig enkelt in till stadens butiksgata via strandpromenaden (ca 2-3 km).

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Inga servitut.
Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Ändring Av Dp

Karta