Välj en sida

Väringavägen 5B

Sigtuna 15 000 000 kr utgångspris

Nybyggd 2-plansvilla med sjöutsikt

I slutet av 2019 stod denna magnifika villa, ritad av Olle Rex, färdig. Genomgående exklusiv känsla med fina materialval och internationell stil. Samtliga fyra sovrum har egna duschrum en suite. Två stora allrum, bägge med öppna spisar handgjorda av Sigtunaprofilen Eddie Ericsson. Vacker sjöutsikt från de flesta rummen i huset. Detta är ett sagolikt hus i en vacker inramning. Huset har flera uteplatser med sjöutsikt och extremt låga driftkostnader.

P.g.a. de nya restriktionerna har vi valt att ställa in den öppna visningen.
Välkomna att kontakta mäklaren för att boka en privat visning.

Interiör

Antal rum: 6 varav 4 sovrum

Vacker entré med flankerande sidoljus och en hall med mörk italiensk klinker på golvet. Detta hus är ritat av den kända arkitekten Olle Rex för den familj som söker något utöver det vanliga. En fantastisk rymd och stora fönsterpartier för sjöutsikten i kombination med detaljer att förälska sig i, gör detta hus till något alldeles extra.

Entréplanet har helt öppen planlösning med ett sovrum och gästtoalett undantaget. Man har lyckats skapa en hotellkänsla kombinerat med ett varmt hem. Gästtoaletten vittnar om en exceptionell kreativitet. En magisk tigertapet från Osborn and Little och den handgjorda betongbänkskivan och handfatet (Stoneform) ger rummet sin särpräglade karaktär. Samtliga toaletter (5 st) är vägghängda. Huset har genomgående vattenburen golvvärme under en klassisk tvåstavig ekparkett.

Ett stort vardagsrum med öppenspis flankerad av stora fönsterpartier med sjöutsikt. Inbyggda högtalare från Bowers and Wilkins. Samtliga fönster (med altan utanför) har skjutdörrar. I öppen planlösning ligger köket. Stommen är av märket Puustelli med Carreramarmor på bänkarna och ett skarvfritt stänkskydd i glasmosaik kallat Fire Earth. Samtliga vitvaror är av märket Siemens förutom vinkylen som är mQuvée. Hällen har den senaste tekniken med inbyggd fläkt som gör stora fläktkåpor obsoleta. Ugnen är kombinerad varmluft med ånga och mikrovågsugnen är kombinerad med ugn. Diskho både i köksön och på bänken mot väggen. I anslutning till köket ligger den lilla frukostbalkongen med morgonsol.

Från vardagsrummet når du master bedroom. Ett Härligt rum med ett häftigt badrum en suite och utgång till altanen. Badrummet har likadan handgjord betongbänksskiva och handfat som gästtoaletten. Det finns plats för garderober om man önskar men nuvarande ägare har valt att istället nyttja nedre plans walk-in-closet. Från sovrummet har du en dörr ut till altanen och en glasskjutdörr.

Den specialbeställda trappan från Mariefred leder dig ner till nästa våningsplan där ett stort öppet allrum möter dig. I hörnet står nästa eldstad, också handgjord av Eddie Ericsson och från soffan kan du njuta av sjöutsikt. Bottenvåningen har tre, väl tilltagna, sovrum. Samtliga har duschrum en suite och glasskjutdörrar ut till respektive altan. Duschrummen har Dansanispeglar och italienskt kakel och klinker. Det bakre sovrummet har glasskjutdörr mot det blottade berget som kvällstid är upplyst för en häftig effekt.

En gemensam walk-in-closet med en mjuk matta lagd ovanpå parketten. Detta utrymme skulle även gå att nyttja som hemmakontor om man så önskar.

Sammanfattningsvis ett modernt hus med internationell stil och exklusiva detaljer. Ett enkelt boende i ett nytt hus där det bara är att flytta in. Välkomna!

Byggnad

Typ av byggnad: 2-plansvilla
Boarea: 215 kvm
Biarea: 3 kvm
Byggnadsår: 2019
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten och avlopp
Stomme: Ytong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas ISO
Bjälklag: Betong
Utvändigt plåtarbete: Aluzink
Tak: Aluzink falsad
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: FTX

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd: Ja
Datum: 2020-11-12
Energikonsumtion: 57 kWh/m2 år.
Primärenergital: 32

Ekonomi

Pris: 15 000 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 1 850 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark
Summa inteckningar: 8 800 000 kr
Driftkostnad: 37 695 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 000 kr
  • Försäkring: 13 095 kr
  • Renhållning: 2 000 kr
  • Hushållsström: 20 000 kr
  • Sotning: 600 kr

I elkostnaden ingår uppvärmning av huset.

Tomt

Tomtarea: 683 kvm
Tomttyp: Sluttningstomt
Övrigt: Sluttningstomt med gräsmatta runt om huset.
Uteplats: Flera uteplatser och balkonger med utsikt.
Parkering: Plats för flera bilar och färdigt bygglov för carport.

Närområde

Allmänt: Harberget är ett omtyckt villaområde mycket nära Sigtunas stadskärna. Många av husen här har sjöutsikt över Sigtunafjärden och Garnsviken.
Närservice: Gångavstånd ner till Stora gatan i Sigtuna. Där hittar du matbutiker, vårdcentral, bank, gym och mycket mer.
Övrigt: I Sigtuna finns det ett stort utbud av fritidsaktiviteter och nöjen. Flera högt ansedda restauranger och ännu fler caféer. På Stora gatan finns Sigtunas egna biograf Gröna Ladan. Där visas alla de senaste storfilmerna i den trevligaste möjliga miljön.
Läs mer på

Sigtuna Kommun


Destination Sigtuna


Biograf Gröna Ladan

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Avtalsservitut Utsikt
Last: Avtalsservitut: Utsikt, 0191IM-13/12645.1
Planbestämmelser: Stadsplan

Karta