Välj en sida

Venngarn 639A

Sigtuna 1 850 000 kr utgångspris

Smart boende i vacker slottsmiljö

Härlig tvårumslägenhet i anrika Paviljongen på Wenngarn. Mycket fina ytskikt och smart planlösning samt härlig uteplats på träaltan. Samma altan ger plats åt föreningens gemensamma pool som är en glädjekälla för boende och besökare sommartid. Nära till bageri, golfbana och vackra miljöer. Wenngarn är ett område i Sigtuna under ständig utveckling med mycket att erbjuda de boende i området.

Kontakta mäklaren för privat visning!

Interiör

Antal rum: 2
Hiss: Nej

Mycket vacker tvårumslägenhet i god 30-talsanda. Lantligt belägen i vacker slottsmiljö ett par minuters bilväg från Sigtuna. Vackra spröjsade glasdörrar till den rymliga uteplatsen, höga socklar och fina spegeldörrar. Genomgående furugolv och vitmålade väggar.

Lägenheten disponerar entréhall, vardagsrum och kök i öppen planlösning, sovrum och badrum. Fina ytskikt och smart planlösning. Du når den stora uteplatsen både från vardagsrummet och från sovrummet genom de eleganta spröjsade glasdörrarna. I anslutning till uteplatsen ligger föreningens gemensamma pool. Ett härligt inslag på varma sommardagar.

Köket är platsbyggt med profilerade vita luckor med rostfria knoppar, som passar väl in i miljön. Bänkskivan består av carreramarmor och stänkskydd i glas. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, fläkt, kyl/frys och diskmaskin, samtliga av märket Cylinda från 2015.

Helkaklat badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och grafitgrått klinker med komfortvärme på golvet. Rymlig dusch bakom glasdörrar, handfat i kommod, spegel med inbyggd belysning, spottar i taket, handdukstork och WC. Tvättpelare som komplement till den gemensamma tvättstuga.

Fiber indraget i huset. Avtal tecknas med Comhem separat.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus
Boarea: 37 kvm
Byggnadsår: 1930
Kommentar till byggnadsår: ombyggt 2014
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Invid parkeringen finns ett kallförråd och på vinden finns ett stort förråd.
Övriga byggnader: Stort vindsförråd

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd: Ja
Datum: 2017-11-30
Energikonsumtion: 95 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 2 i Brf Paviljongen Wenngarn
Pris: 1 850 000 kr utgångspris
Avgift: 2 325 kr/mån
Driftkostnad: 271 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 125 kr
  • Hushållsström: 146 kr

Driftkostnaderna är tagna från en liknande lägenhet i huset då säljaren inte själv har bott i lägenheten för att ge jämförbara siffror.

Uteplats

Stor trädäckad altan med gemensam pool

Närområde

Allmänt: Välkommen till en verkligt inbjudande lägenhet på Wenngarn. Den vackra paviljongsbyggnaden renoverades och byggdes om 2014 när Olle Larsson tog sig an att förädla Wenngarn med omgivningar och skapa en boplats med aktiviteter för alla smaker. Wenngarn med sin 1000-åriga historia har tagit tillbaka sin rättmätiga plats på kartan. Här har renoverats, byggts och skapats i flera år. Här bor man lantligt i en vacker slottsmiljö endast ett par minuters bilväg från Sigtuna. och 20 minuter från Arlanda.
Man bor granne med Sigtuna golfbana, kan köpa färskt bröd i bageriet eller avnjuta en härlig helgbrunch där. Det finns förskola, företagscentrum, ett nytt stort och fräscht inomhusgym, utegym, musteri, bryggeri, hunddagis, vackra promenadstråk och joggingrundor. Du kan delta i yoga i slottsparken, löpträningarna eller military training.
Året runt händer det något på Wenngarn - cykeltävlingar, veteranrally, trädgårdsdagar med föreläsningar och försäljning av växter. Sommartid anordnas utomhusbio ett par dagar i veckan. Det finns kaféer, restauranger och övernattningsmöjlighet på området för dina vänner. Vid alla högtider anordnas firande av något slag. Slottskapellet har blivit ett populärt bröllopsval.
Kommunikation: Vid väg 263 finns buss mot Bålsta, Uppsala, Sigtuna, Märsta och Arlanda flygplats. Skolbussar till de kommunala skolorna i Sigtuna kör ända i in till Wenngarn för att hämta skolbarnen.

Förening

Föreningsnamn: Brf Paviljongen Wenngarn
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 769628-6033
Äkta/oäkta förening: Äkta
Kontaktperson: Anna Lehrman (ordförande)
Telefon Kontaktperson: 070-930 63 90
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Sigtuna Venngarn 1:42 och bestod från början av 12 lägenheter i den vackra byggnaden Paviljongen som är belägen på Wenngarns slottsområde. Några lägenheter har slagits samman så idag bor det 10 familjer i föreningen. En gemensam pool med trädäck finns på gården. Vid poolen finns en gemensam soffgrupp och trädgårdsmöbler.

I årsavgiften ingår värme, VA, sophantering, förråd, tvättstuga, del i pool, vägavgift samt BRF försäkring.

SKÖTSEL AV POOL OCH TRÄDGÅRD
Medlemmarna i föreningen hjälps åt med trädgårdsskötsel och skötsel av pool. Varje lägenhet ansvarar för två veckor per år.

ENERGIDEKLARATION
95 kWh/m² och år (F) utförd 2017-11-30

FÖRRÅD OCH TVÄTTSTUGA
Ett vindsförråd tillhör varje lägenhet. Gemensam tvättstuga finns i markplan.
Äger föreningen marken: Föreningen äger fastigheten Sigtuna Venngarn 1:42.
Antal lägenheter: 12
Parkering: 12 parkeringsplatser med elstolpe finns att hyra av medlemmarna för 200 kr/månad.
Tv och bredband: Fiber via Com Hem finns framdraget till lägenheterna. Avtal tecknas separat av bostadsrättshavaren.
Överlåtelseavgift: 1138 kr
Pantsättningsavgift: 455 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande: Ja
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare

Karta