Välj en sida

Axgatan 14

Sigtuna 5 000 000 kr utgångspris

Nära till skola och idrott.

Välskött enplansvilla med bästa läge där barnen enkelt kan ta sig till både skola och fritidsaktiviteter. Flera stora renoveringar genomförda inklusive badrummen och tvättstugan. I garagedelen finns extra sovrum för uthyrning alternativt tonårsbarnen eller övernattande gäster. Trevlig utsikt över Volgadalen från den inglasade uteplatsen. Garage- och förrådsdel (förberett för garageport).

Interiör

Antal rum: 5 varav 3 sovrum

Den moderna glasytterdörren leder dig in i en rymlig entréhall med vackert tapetserade väggar, klinkergolv och garderober med spegelskjutdörrar. Direkt in till höger ligger kök och vardagsrum, rakt fram ett av två badrum och till vänster sovrumsavdelningen. Ett Prästängshus är, i motsats till vad dess yttre påvisar, inget det andra likt. Då det inte finns några bärande innerväggar har dessa hus ofta byggts om invändigt och planlösningarna har anpassats till ägarens behov. Detta innebär att för den som har andra behov eller önskemål finns alla möjligheter att få till det på bästa sätt. Den stora fördelen med detta hus är dess läge. Både i relation till övriga hus i området och till närliggande skolor och idrottsanläggning. Eftersom huset ligger som sista hus på den sista gatan har man både fri utsikt över Volgadalen och fritt längs husets ena långsida. Till skillnad från övriga hus längs gatan går det då bra att ha fönster längs den sidan vilket man också har. Fler fönster lika med mer ljus.

Köket renoverades 2003. Då lät man sätta in ett Marbodalkök av märket Torö Ek som fortfarande finns i produktion skulle behovet att komplettera något uppkomma. Side by side kyl och frys, spishäll med fläktkåpa, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn. Vitvarorna är av blandat fabrikat och ålder.
I vardagsrummet ligger ett ekparkettgolv. Väggarna är målade likaså råsponten i taket. I hörnet står en vitslammad kakelugn från Cronspisen som bidrar både med värme och känsla på vinterkvällarna. Om somrarna har du den inglasade uteplatsen från 2014 med skjutdörrar. Ett uterum som binder samman trädgården med vardagsrummet. Här finns plats för både en matsals- och loungemöbel. För den med gröna fingrar kan påpekas att uterummet även är en plats som växter trivs mycket bra i.

Moderna och stilrena badrum som bägge renoverade 2016 inklusive nya vattenrör och golvbrunnar. Bägge badrummen har elvärmeslingor under den dekorativa klinkern. Det första i entréhallen har handfat med kommod och spegelskåp, WC samt ett badkar modell mindre.
Det större badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat med kommod och spegelskåp samt bastu. Bastun har ett aggregat från Harvia och rymmer två personer.
Allrummet ligger som en öppen yta som binder samman de tre sovrummen och det stora badrummet. Här får du plats med en tv-hörna eller arbetsbord, beroende på vad som önskas. Altandörr ut till trädgården.
Det finns tre sovrum i varierande storlekar med master bedroom som det största. Detta rum har tapetserade väggar och heltäckningsmatta på golvet. Walk in closet med eget fönster och flera stora garderober som rymmer det mesta i klädväg. Vägg i vägg ligger ett mindre sovrum med tapetserade väggar och platsbyggd garderob. Det sista sovrummet är betydligt större och är i många andra hus i området, två sovrum. Skulle behovet av ett rum till uppkomma går det alltså att få ytterligare ett sovrum.
I anslutning till sovavdelningen finns också ett linneförråd. Härinne har du vindsluckan och fiberrouter.

Tvättstuga med arbetsbänk och diskho. Stora svarta klinkerplattor på golvet och en groventré ut till husets baksida. Tvättmaskin och torktumlare under bänken och överskåp för extra förvaring. Här inne står även varmvattenberedare som byttes 2016. Två högskåp.

Garaget har idag ingen garageport men är förberett för en sådan. Istället är det inrett med två förrådsutrymmen och en varmbonat rum (sovrum). Detta rum har hyrts ut via airbnb för extra inkomst under somrarna. Passar ypperligt för en tonåring som vill ha något eget.

Trädgården består av en stor gräsmatta med blandade buskar. En stor Forsythia mot promenadvägen och flera Fläder och Syrénbuskar. Paradisäpplen och en stor Perennrabatt som blommar mellan maj och november. Trädgården och omgärdad av ett lågt vitt trästaket.

Huset besiktigas 2019-05-13. Protokoll kommer ligga på nätet dagen efter.

Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla
Boarea: 134 kvm
Byggnadsår: 1969
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Galvaniserad målad plåt
Tak: Papp
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Direkt El
Ventilation: Mekanisk (endast tilluft)
Övrigt om byggnaden: 2016 Badrum
2016 Badrum med bastu
2016 Omdragna rör
2016 Tvättstuga
2015 Nya fönster i hela huset.
2014 Inglasad uteplats
2013 Pålning av huset samt dränering
2006 Garage, ny betongplatta och sovrum
Övriga byggnader: Garagebyggnad med varmförråd och två kallförråd. Förberett för garageport.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2019-05-13
Energikonsumtion: 115 kWh/m2 år.
Energiklass: F

Ekonomi

Pris: 5 000 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 2819000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 1587000 kr
Värdeår: 1969
Summa inteckningar: 3 520 000 kr
Driftkostnad: 40748 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2950 kr
  • Försäkring: 7700 kr
  • Renhållning: 1550 kr
  • Hushållsström: 24000 kr
  • Sotning: 588 kr

Uppvärmningen ingår i elkostnaden. Under övrigt ligger avgiften till gemensamhetsanläggningen TV-Sigtuna. I den ingår TV och bredband.

Tomt

Tomtarea: 706 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Närområde

Allmänt: Prästängarna, eller Prästgårdsängarna, är ett villaområde i nordvästra delen av Sigtuna tätort, byggt under sent 60-, tidigt 70-tal. Här har du gångavstånd till det mesta som Sigtuna har att erbjuda. Ett mycket populärt område bland barnfamiljer. Mycket eftersom det är nära till vackra promenadstråk och naturupplevelser. Om vintrarna har du skidbacke för slalom och pulka samt nära till elljusspår för långfärdsskidor. Prästängshallen som ligger precis vid området har flera fotbollsplaner (utomhus) och innomhus- och utomhustennisbanor. Här finns även utegym och en sporthall för alla sorters idrotter. Läs mer på Sigtuna.se
Närservice: Mer om vad som finns i närheten av Prästgårdsängarna går att se på Google Maps.
Kommunikation: Från Prästgårdsängarna går SL buss 570 mot Märsta station (ca 34min). Från Märsta tar du dig enkelt vidare till Arlanda (20min), Stockholm (20min), Uppsala (20min).
SL.se
Från Hälsboskolan går även buss 575 för ytterligare avgångar.
Övrigt: I Sigtuna finns det ett stort utbud av fritidsaktiviteter och nöjen. Flera högt ansedda restauranger och ännu fler caféer. På Stora gatan finns Sigtunas egna biograf Gröna Ladan. Där visas alla de senaste storfilmerna i den trevligaste möjliga miljön. Läs mer på
Sigtuna Kommun
Destination Sigtuna
Biograf Gröna Ladan

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Tomtindelning (1968-05-29) Stadsplan (1967-05-18)

Karta