Välj en sida

Herrhagsvägen 12

Sigtuna 7 995 000 kr utgångspris

Stor sjönära villa med egen båtplats

Stor renoverad villa i modern stil med fem till sex sovrum/arbetsrum och tre allrum fördelade på tre plan. Två renoverade badrum med dusch. Lugn gata nära Mälaren, SSHL och grönområden. Lagom stor lättskött trädgård i perfekt väderstreck, med en vacker stenlagd uteplats. En härlig fire pit (eldgrop) att mysa runt på sommarkvällarna. Sjöutsikt från de två övre planen. Snyggt, välgjort och färdigt att flytta in och bara njuta. Fastigheten ligger endast ett stenkast från Mälaren och tillhör Ropstens byalag med tillgång till egen sandstrand och brygga med egen båtplats och badstege.

Interiör

Antal rum: 9 varav 5-6 sovrum

Herrhagsvägen är belägen i det mycket omtyckta Ropstensområdet på bekvämt promenadavstånd från stadskärnan. En cykel- och gångväg utmed Mälarens strand är ett populärt promenadstråk. Ropstensområdet med sina stora gräsytor lockar barn till lek och idrott. Inte långt bort ligger Sigtunas populära multisporthall och Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.

Huset är byggt i tre plan med souterrain-, mellan- och övre plan. Då det finns flera sällskapsrum kan tonårsfamiljen samsas på ett förträffligt sätt med skilda aktiviteter på olika ställen i villan. Genomgående fönsterbräden i sten.
Tack vare betongbjälklag hörs det mycket lite mellan våningsplanen. Av denna husmodell är det bara det här huset som har gavelfönster åt bägge hållen. Detta innebär att man kunnat göra ytterligare ett sovrum på översta planet. Ett rum som annars brukar bli förråd. Trots detta finns det gott om förvaringsmöjligheter i huset samt ett stort förrådsutrymme i det friliggande dubbelgaraget.


ENTREPLANET
Entréplanet består av två större sovrum, ett mindre sovrum/arbetsrum med kitchenette, vardagsrum, duschrum med WC och kapprum, tvättstuga.
De större sovrummen har bägge ekparkett. Sovrum 1 har vitmålade väggar. Sovrum 2 är tapetserat med Carl Malmsten tapet, Fågel blå. Detta rum har dubbelglasdörrar ut till altanen i västerläge. Till höger om entrén finns, där tidigare köket låg, ett TV-rum/bibliotek och längst in ett snyggt renoverat gästrum med dubbeldörrar ut till altanen. Här låg tidigare köket och man har i dess ställe installerat ett kitchenette med två plattor, diskho och litet kylskåp. En praktisk lösning för de sommardagar då man vill sitta ute med enkel tillgång till kök. 2012 renoverades det mindre duschrummet på entréplanet. Det har grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel. Här finns dusch med rundade vikdörrar, handfat med kommod, WC och handdukstork.

Tvättstuga och förråd intill kapprum och WC. 2012 lades en turkos plastmatta på golvet. Här finns mängder med förvaring för linnen och kläder. Flera garderober, varmvattenberedare -2012, tvättmaskin Bosch och torktumlare Bosch.


MELLANPLANET
Mellanplanet består av kök, hall, duschrum och ett sovrum/arbetsrum. I originalutförandet fanns tre sovrum och vardagsrum men två av dessa har inkorporerats i vardagsrum och kök med öppen planlösning. I mitten står en öppen spis med synlig brasa från alla sidor. Alla rummen har ekgolv och vitmålade väggar.

Det stora vardagsrummet har ett södervänt burspråk som ger mycket ljusinsläpp. Härifrån har man utsikt över Sigtunafjärden. Köket flyttades från entréplanet för att inte ha kök och matsal på skilda plan. Mellanplanet har tack vare den öppna planlösningen skapat en fantastisk sällskapsyta för familj och vänner. Köket har Italiensk mosaik som stänkskydd och längs med köksbänken (laminat) står en stor köksö med Travertinebänkskiva. I den är det monterat en vinkyl (Temptech). diskmaskin och ho samt massor av förvaring. Bänkskivan är idealisk för bakning, serveringsbord, pyssel, läxläsning eller partyhäng. Spotlights i taket (LED).

Det sovrum som finns kvar på mellanplanet används med fördel som arbetsrum eller gästrum (Operations room).
2012 byggdes badrummet om. Ursprungligen var det två badrum som slogs ihop till ett stort. Grått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel, och duschhörna med raka vikdörrar samt badkar. Rummet är utrustat med WC, dubbelhandfat med kommod samt spegelskåp. Spottar i taket och en ventilationsfläkt fulländar komforten i det stora badrummet.


ÖVRE PLANET
Det tredje våningsplanet i huset kan användas på många olika sätt. Tack vare ett extrainsatt fönster finns det idag två sovrum och ett allrum. Perfekt för två barn att få sitt eget våningsplan med stora lekytor/ungdomshäng. För den som vill kan man istället inreda de två sovrummen som walk in closets och använda allrummet som master bedroom. Flera av husen på gatan har tagit upp takkupa och balkong för att verkligen kunna njuta av den spektakulära utsikten som man har här uppe.

TV OCH INTERNET
Då fastigheten tillhör Ropstens byalag finns möjlighet till fiber via dem 100/100 mbit. Detta kostar ca 4 596 kr/år. I den kostnaden ingår även Telias stora tv-paket.

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plansvilla med souterrainvåning
Boarea: 229 kvm
Biarea: 6 kvm
Byggnadsår: 1967
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong, tegel och trä
Fasad: Träpanel och puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong och trä
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Grundmur: Betonghålsten
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Krypgrund
Uppvärmning: Direkt El med oljefyllda radiatorer, luftvärmepump och braskamin
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden:

2020 Staket ommålat
2015 Renovering av garage med elektriska, extra höga garagedörrar.
2012 Nya takfönster samt nytt fönster gavel
2012 Totalrenovering av bägge badrummen ink. nya avloppsrör och ledningar.
2012 Nytt kök samt flytt upp till mellanplanet.
2012 Ny VVB
2012 Nya oljefyllda radiatorer (inte alla)
2012 Målning garage och alla vita detaljer ink. fönster

Förra ägaren
2007 Ny Luftvärmepump
2007 Målning av fasad
1995 Dränering samt installation av platonmatta

Verisurelarm som går att ta över.
Renoveringar:

2020 Staket ommålat
2015 Renovering av garage med elektriska, extra höga garagedörrar.
2012 Nya takfönster samt nytt fönster gavel
2012 Totalrenovering av bägge badrummen ink. nya avloppsrör och ledningar.
2012 Nytt kök samt flytt upp till mellanplanet.
2012 Ny VVB
2012 Nya oljefyllda radiatorer (inte alla)
2012 Målning garage och alla vita detaljer ink. fönster

Förra ägaren
2007 Ny Luftvärmepump
2007 Målning av fasad
1995 Dränering samt installation av platonmatta

Verisurelarm som går att ta över.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd: Ja
Datum: 2020-04-09
Energikonsumtion: 96 kWh/m2 år.
Primärenergital: 153

Ekonomi

Pris: 7 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde: 5 260 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 3 370 000 kr
Värdeår: 1967
Summa inteckningar: 3 825 000 kr
Driftkostnad: 58 596 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 5 776 kr
  • Försäkring: 11 500 kr
  • Renhållning: 1 520 kr
  • Hushållsström: 39 000 kr
  • Sotning: 300 kr
  • Vägsamfällighetsavgift: 500 kr

I Elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsel. Då fastigheten tillhör Ropstens byalag finns möjlighet till fiber via dem. Detta kostar 4 596 kr / år. I den kostnaden ingår även telias stora tv-paket.

Tomt

Tomtarea: 600 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Uteplats: Enkel och behändig trädgård för den som hellre njuter av solen och uteplatsen än att klippa gräsmattan. En stenlagd uteplats med en magisk fire pit (murad eldstad) som ni kan använda för att grilla över eller bara njuta av värmen och mysfaktor en sen sommarkväll. Markis med motor.
Parkering: Dubbelgarage med förrådsdel och loft samt uppställningsplats för 3-4 bilar

Närområde

Allmänt: Området Ropsten i Sigtuna ligger i Stora gatans förlängning ca. 20 minuters promenad från stadskärnan. Antingen så går man raka spåret på den nyligen breddade trottoaren eller så väljer man den mer natursköna strandpromenaden som följer Mälarens vatten. Det är ett mycket vackert och lugnt villaområde med nära till skolor och idrottsanläggning.
I närheten ligger även det, under somrarna, mycket populära Sjudargårdsbadet. För den som gillar naturen är vackra skogspromenader nära till hands.
Närservice: Sigtuna har flera mycket bra skolor, där inräknat Sigtunaskolan Humanistiska läroverk som erbjuder skolgång för årskurs 7-9 samt gymnasium.
Matbutiker, restauranger och diversehandel finns samlat på Stora gatan.
Kommunikation: Buss 575 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.
Övrigt: Prästängshallen ligger mycket nära Ropsten och erbjuder tennis med fina inomhusbanor, bollsporter (ute och inne) samt utomhusgym.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar: Fastigheten tillhör Ropstens byalag. En samfällighetsförening som tar hand om båt- och badbryggan samt förser området med sommarvatten och fiber. Till fastigheten hör en egen båtplats.
Planbestämmelser: Tomtindelning (1966-10-11) Stadsplan (1966-08-12)

Karta