Välj en sida

Anunds väg 9

Sigtuna 5 500 000 kr eller högstbjudande

Villa med nyrenoverat entréplan och möjlig uthyrning i souterrainplan

Fint renoverad rymlig 60-talsvilla i omtyckta Södertil med stor tomt och nära till Mälaren. Snygga och stilrena kök och badrum. Orenoverat souterrainplan med gillestuga, garage och förrådsutrymmen. Kan byggas om till en 82 m² stor lägenhet för uthyrning. Nära till kommunikationer och skolor.

Interiör

Antal rum: 5 varav 3 sovrum

Gedigen och lättskött tegelvilla i vinkel på stor trädgårdstomt i omtyckta Södertil. Villan har under 2012-13 genomgått en omfattande renovering. Entréplanet har nytt kök och badrum och ekparkett i alla rum. Stora vackra fönster mot trädgården, bla ett blyinfattat stort fönster som går i samma stil som dubbeldörrarna in till vardagsrummet och sidoljuset vid entrédörren. En del väggar har tagits bort för att ge rymd och ljus åt de stora rummen. 60-talet har satt sin prägel på huset, men renoveringen har förvandlat huset till ett modernt funktionellt hus. All VVS och el är ny på entréplanet. 2012 byttes alla fönster i hela huset ut utom de stora teakfönstren och fönstret i gästtoaletten. Alla har fönsterbänkar i marmor. Det sitter spotlights i taket i entréhallen, köket, matsalen, inre hallen och i master bedroom. Genomgående gedigna vitmålade profilerade innerdörrar.

Köket renoverades 2013 och består av ett Ballingslövkök med vita luckor och vitrinskåp. Ovanför disk- och arbetsbänk sitter ett grått kakel som stänkskydd. Köket är utrustat med kyl och frys, induktionshäll, ugn och micro i arbetshöjd samt diskmaskin, alla av märket Siemens från 2013. I båda ändar av köket finns plats för matbord, ett mindre frukostbord i den ena och ett matsalsbord för större middagar i den andra. Båda har fint ljusinsläpp.

Entréhallen har ett grått klinkergolv som övergår till ekparkett längre in. Utmed långväggen står fyra snygga garderober bakom skjutdörrar. Med ingång från hallen når man en gästtoalett. Denna har svart klinkergolv och vitt kakel, WC, handfat och ett frostat fönster.

Vackra dubbeldörrar med blyinfattat glas leder in i ett rymligt och ljust vardagsrum med stora fönster i tre väderstreck. Det är 33 m² stort, har stora fönster med marmorfönsterbänkar i tre väderstreck, original ekparkett, ljusa väggar och vävspänt tak. Burspråket har blyinfattat glas och en 55 cm djup fönsterbänk.

I vinkeldelen av huset, längst bort från gatan ligger den mer privata delen av hemmet. Den disponerar hall, tre sovrum och badrum. Från den inre hallen når man en uteplats under tak. Här har man sol från lunchtid till sena kvällen.

Badrummet renoverades 2013 med grått klinkergolv och stora liggande vita kakelplattor på väggarna. Badrummet är uppdelat i två avdelningar, den främre med wc och handfat med kommod och spegel - som en gästtoalett. Den inre delen av badrummet är försedd med dusch, ytterligare handfat med kommod, handdukstork och ett vägghängt högskåp. Den ena långväggen har grafitgrått kakel.

Alla sovrummen är ytskiktsrenoverade, ljusa och fräscha. Master bedroom har fönster in mot trädgården i två väderstreck. Rummet har fem snygga garderober.

Souterrainplanet har en stor gillestuga med öppen spis, fiskbensmönstrad parkett, ljusa väggar samt en gul tegelvägg i trappan. Det här planet är inte renoverat. På ena sidan om gillestugan finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, tvättho och två garderober. Innanför tvättstugan finns ett torkrum. På andra sidan om gillestugan finns ett varmbonat garage på ca 33 m², med el, fönster, varm- och kallvatten, golvbrunn och automatstyrd vipport.

I källardelen finns ett stort förråd, en hall med tre garderober och ett våtutrymme med bastu, dusch och WC.a

För den som vill investera i ett framtida billigt boende kan souterrainplanet på 82 m² göras om till en lägenhet för uthyrning. Garaget skulle byggas om till ett stort sovrum med klädkammare, gillestugan skulle bli ett kombinerat kök/vardagsrum med öppen spis och tvättstugeavdelningen skulle byggas om till duschrum och tvättstuga i torkrummet alternativt med separat kök i tvättstugeavdelningen med dusch/tvättstuga innanför. Se alternativa planlösningar under bilder. Våningen ovanför skulle fortfarande ha tillgång till källardelen med förrådsutrymmen och tvättstuga.Byggnad

Typ av byggnad: 1-plansvilla i vinkel med källare och souterraindel
Boarea: 173 kvm
Biarea: 117 kvm
Byggnadsår: 1961
Kommentar till byggnadsår: renoverat 2012-13
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Betong och trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 2-glas kopplade och 3-glas ISO
Bjälklag: Trä
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Tak: Tegel
Grundläggning: Källare och souterrain
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag
Övrigt om byggnaden: Hela entréplanet renoverades 2012-13.
Övriga byggnader: Utanför garaget finns ett förråd.

Energideklaration

Utförd: Ja
Datum: 2018-05-18
Energikonsumtion: 78 kWh/m2 år.
Energiklass: E

Ekonomi

Pris: 5 500 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 3997000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220
Byggnadsvärde: 2302000 kr
Värdeår: 1961
Summa inteckningar: 1 985 000 kr
Driftkostnad: 42770 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1128 kr
  • Försäkring: 7994 kr
  • Renhållning: 1448 kr
  • Hushållsström: 32000 kr
  • Sotning: 200 kr

Elkostnaden avser både uppvärmning och hushållsel.

Tomt

Tomtarea: 1490 kvm

Närområde

Allmänt: Södertil är ett villområde som byggdes på 60- och 70-talet. Majoriteten av fastigheterna har stora tomter med uppvuxen vegetation. Området har genomgått ett generationsskifte och bebos nu jämt fördelat av äldre och barnfamiljer. Nära till strövområden i Tilskogen med bär och svampplockning. I Södertil finns skola och förskola. På Munkholmen och i TIlskogen finns badstränder för varma sommardagar.
Kommunikation: Buss 570 tar dig till Märsta station och därifrån enkelt vidare till Arlanda, Uppsala eller Stockholm. Det finns även flygbussar som går kontinuerligt mellan Stockholm Arlanda Airport och Sigtuna stad, Märsta, Uppsala och Stockholm.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2007-06-19) Byggnadsplan (1944-04-27)

Karta