Välj en sida

Olov Hartmans väg 11

Sigtuna 3 400 000 kr som utgångsbud

Stor strandnära lägenhet med många sovrum

En trappa upp på Olov Hartmans väg nr 11 ligger denna välplanerade femma med fyra sovrum, WC, badrum, vardagsrum och kök. Lägenheten tillhör den omtyckta bostadsrättsföreningen Aludden strand som med sitt exceptionella läge åtnjuter vackra och rogivande omgivningar, strandpromenad, lekplats, badstrand och båtbrygga m.m. Gångavstånd till flera restauranger och Sigtunas affärsgata med allt vad den har att erbjuda. Nära till skolor för alla åldrar.

Interiör

Antal rum: 5
Hiss: Nej

Väl uppe för den lilla trappan öppnar sig den balkongliknande uteplatsen där du kan njuta av många långa sommarkvällar. Uteplatsen ligger under tak och erbjuder skydd från väder och vind. Det skapar även en unik möjlighet för ägaren då flera av lägenheterna i området är ombyggda och uteplatsen har byggts in i lägenheten för att utöka boarean. Det finns även en gemensam uteplats precis utanför på gräsmattan.
Väl inne genom ytterdörren har du en trevlig och rymlig entréhall med ingång till ett sovrum, badrum, kök och vardagsrum. Denna typ av lägenhet erbjuder stor valfrihet för ägaren att enkelt omdisponera planlösningen genom att sätta upp eller ta ner väggar (med föreningens godkännande givetvis). Vardagsrum och kök kan enkelt byggas ut genom att offra ett sovrum för den som har sådana behov eller önskemål. Vardagsrummet ligger mitt i lägenheten och har två stora fönster mot väster. Här finns gott om plats för stort möblemang.

Köket har plats för matbord med lätt sex platser och är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis med ugn samt en diskmaskin. Köksstommen är original med vitvaror utbytta under åren samt att man lackat om köksluckorna till den svarta färg som är idag.

Master bedroom ligger avskilt från övriga sovrum i separat del bortanför köket med garderober med spegelskjutdörrar. De två mindre sovrummen ligger mitt emot varandra med en egen WC mellan de två. Sista sovrummet ligger med ingång från entréhallen och fungerar lika bra som arbetsrum/gästrum. Alla sovrum är väl tilltagna och rymmer både säng, skrivbord och garderober utan problem.

Det stora badrummet är utrustat med dubbelhandfat med spegel och kommod, dusch, wc, handdukstork och tvättpelare. Föreningen har givetvis en modern tvättstuga (se bilder) men för bekvämlighetens skull kan det vara skönt att ha möjligheten att tvätta i lägenheten. Badrummet har renoverats i omgångar. Senast bytte man ut duschen (2018). Badrummet har även golvvärme.

Det mindre badrummet har WC samt handfat.

Byggnad

Typ av byggnad: Tvåplansradhus
Boarea: 103 kvm
Byggnadsår: 1986
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Bergvärme med fjärrvärme som stöd
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd: Ja
Datum: 2018-07-27
Energikonsumtion: 47 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 00011 i Brf Aludden Strand
Pris: 3 400 000 kr som utgångsbud
Avgift: 5 712 kr/mån
Driftkostnad: 1 384 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 255 kr
  • Hushållsström: 1 130 kr

Mycket elektronik igång och gamla elavtal.

Bostaden är pantsatt .

Närområde

Allmänt: Aludden ligger precis vid Mälarens strandkant ca 1km från Stora gatan, Sigtunas gågata.

Förening

Föreningsnamn: Brf Aludden Strand
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 716419-7993
Gatuadress: Olov Hartmans väg 6
Postnummer: 19330
Ort: Sigtuna
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Fastigheterna Aludden 1:81 och Aludden 1:82 förvärvades av bostadsrättsföreningen Aludden Strand år 2000. Fastigheterna bebyggdes redan år 1985-1986 med tio flerbostadshus. Bostadsrättsföreningen upplåter 85 lägenheter med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen ca; 2 rum och kök - 31 st, 3 rum och kök - 20 st, 4 rum och kök - 26 st, 5 rum och kök - 6 st, större än 5 rum och kök - 2 st.

Gemensamhetsutrymmen:
I föreningen finns en kvartersgård med tvättstuga, samlingslokal, mini-gym/bastu samt gästrum. Dessa kan bokas antingen från en bokningstavla utanför tvättstugan, via internet eller via en app i den egna smartphonen.

Samlingslokalen är utrustad med husgeråd för 30 personer. Fullt utrustat kök samt 55-tums TV med ljudlimpa.
Uthyrningsrummet har sovplats för 4-5 personer samt ett litet pentry för frukostbestyr (ej matlagning).
Föreningen har två kanoter till utlåning. I området finns båtbrygga som kan hyras av Aluddens brygglag. Det finns också ett gemensamt cykelförråd samt ett nyrenoverat soprum med källsortering.
Anteckningar: Den tekniska förvaltningen tar föreningen hand om.
Föreningens ekonomi: Det finns inga planerade avgiftshöjningar enligt ordföranden - kontrollerat 2019-10-11.
Antal lägenheter: 85
Antal lokaler: 1
Renoveringar: 2013 - installation av bergvärme, 2013 - gemensamhetslokalen renoverades, 2013 - uthyrningslägenhet inreddes (150 kr /dygn för 5 pers), 2013 - mini-gym och bastu inreddes, 2012-2011- fasaderna målades, 2012-2011 - översyn av tak samt tilläggsisolering av råvindar, 2012-2011- dränering, 2010 - ny maskinpark i tvättstuga, 2009 - utbyte av termostatventiler.
Parkering: Föreningen upplåter 44 garage med elektriska garageportar, 18 p-platser med el och 36 p-platser utan el. Garage 415 kr/mån. P-plats med el 215 kr/mån. Det är separat kö till de olika alternativen. Besökare hänvisas till kommunens parkering i närheten som består av 15-platser.
Tv och bredband: Föreningen har tecknat ett gruppavtal via Comhem med 18 digitala TV-kanaler, 100 mbit bredband samt telefoni. Allt ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift: 1162
Pantsättningsavgift: 465
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Kopare
Övrigt: Den tekniska förvaltningen tar föreningen hand om.

Karta